Посилено відповідальність за забруднення лісів

Верховна Рада внесла зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за забруднення лісів. Даний документ підтримали 305 парламентаріїв.

Ухваленим законом передбачено в 10 разів збільшити штрафи за забруднення лісів, встановлені Кодексом про адміністративні правопорушення. Зокрема, за забруднення лісів відходами на громадян накладається штраф у розмірі від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-510 гривень), для посадових осіб - від 30 до 70 неоподатковуваних мінімумів (510-1190 гривень).

Документ також встановлює штраф у розмірі від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1360 гривень) для посадових осіб за пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою та нафтопродуктами, комунально-побутовими та промисловими відходами.

Джерело: ukrinform.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!