На Житомирщині усі лісові пожежі локалізовано

Пожежі в Поліському заповідникуПротягом 1-го травня на території області підрозділами МНС та працівниками лісових господарств ліквідовувалися наступні лісові пожежі: біля села Копище Олевського району, що виникла 29-го квітня на території Поліського природного заповідника, на площі 550 гектарів (300 га - верхова, 200 га - низова, 50 га - торфу) - о 23:00 локалізована.

Станом на 09:00 2-го травня на території лісового масиву Поліського природного заповідника нові осередки горіння не виявлені, триває спостереження та суцільне прочісування пожежонебезпечного району. А в місцях горіння торфу (окремі осередки на площі 50 га) організовані цілодобове спостереження та проливання. Задіяні 88 чоловік і 19 одиниць техніки (46 рятувальників та 14 одиниць техніки МНС; від Держлісгоспу -- 42 чол. та 5 од. техніки).

А також біля села Жовтневе Лугинського району, де пожежа виникла 30-го квітня на території Білокоровицького лісового господарства у змішаному лісі на площі 50 га верхового лісу та торф'яних полях Озерянського торфобрикетного заводу на площі 46 га - о 16:00 локалізована. Станом на 09:00 2-го травня на території лісового масиву нові осередки горіння не виявлені, ведеться спостереження пожежонебезпечного району.

На 5 торф'яних полях, де продовжується гасіння та організоване цілодобове спостереження, спостерігається горіння торфу окремими осередками на площі 46 га. Задіяні 40 чоловік і 7 одиниць техніки (8 рятувальників та 2 одиниці техніки МНС; від Держлісгоспу - 11 чол., 1 од. техніки та від Озерянського торфобрикетного заводу -- 18 чол. і 3 од. техніки; місцева пожкоманда села Білокоровичі - 3 чол. та 1 од. техніки).

Крім того, біля села Червоносілка Овруцького району, де пожежа виникла 30-го квітня на території Словечанського державного лісового господарства у змішаному лісі на площі близько 200 гектарів (50 га -- верхова) - о 21:00 локалізована. Станом на 09:00 2-го травня на території лісового масиву нові осередки горіння не виявлені. З метою недопущення розповсюдження вогню на окремих осередках, де спостерігається задимлення (на площі близько 50 га) організоване цілодобове спостереження та проливання лісового настилу.

Задіяні 153 чол. і 11 од. техніки (13 рятувальників та 2 од. техніки; від лісгоспів - 140 чол. та 9 од. техніки). Причини виникнення пожеж та розміри матеріальних збитків установлюються. На місцях працюють опергрупи Головного облуправління МНС, повідомили JeyNews в прес-службі МВС України.

Джерело: JeyNews

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!