Показ стрічки «Ера дурнів»

Ера дурнівБудинок кіно, 5 грудня о 19.00

Національна спілка кінематографістів України і програма Волонтери ООН в Україні мають повідомити вас про перший український показ документального фільму «Ера дурнів» - спільної роботи режисера Франні Армстронґ ('McLibel') і продюсера фільму «Одного разу у вересні», що здобув премію «Оскар», Лізі Джилет.

«Ера дурнів» (Великобританія, 2008) – амбіційна стрічка, яка вдало поєднує драму, документалістику і анімацію. Головну роль в фільмі грає Піт Постлтуейт, якого було номіновано на премію Оскар. Події стрічці відбуваються в далекому 2055 році, коли людський світ вже більше не існує. Архівіст – герой Піта Послтуейта, – використовуючи «архівні матеріали» показує глядачам, що сталося після 2008 року. «Чому ми не зупинили кліматичні зміни, коли у нас була можливість?», дивується він.

Даний показ присвячений відзначенню Міжнародного дня волонтерів (МДВ), який світова спільнота святкує кожного року з ціллю відзначити роботу волонтерів і підвищити рівень поінформованості громадськості щодо вагомого внеску добровольців у суспільство. З огляду на проведення Конференції з питань зміни клімату, яка розпочнеться 7 грудня 2009 року в Копенгагені, темою цьогорічного МДВ було обрано «Волонтерство заради нашої Планети». Під час Копенгагенської конференції лідери 192 Держав-членів ООН зберуться, аби знайти спільні шляхи вирішення одного з найскладніших викликів сьогодення – зміни клімату. Показом цього фільму ВООН намагається привернути увагу громадськості до інформаційної кампанії ООН «Укладемо угоду!».

Фільм буде показано оригінальною мовою з українськими субтитрами. Вхід вільний.

«Ера дурнів»

5 грудня, Київ, 19.00
Синя зала Будинку кіно
вул. Саксаганського, 6
Тел./факс: 287-52-80

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!