Подарунок лозинським та бакаям чи порятунок для ПЗФ?

Шановні колеги!!!

Пропоную вам уважно ознайомитись із двома документами, від яких може залежати доля усієї системи ПЗФ. Особливо зверніть увагу на той пункт, де пропонується здавати ПЗФ у концесію. Втім, усе по порядку.

Зараз в Україні реалізується проект ПРООН/ГЕФ «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні» (Координатор проекту В. Толкачов, куратор проекту від Мінприроди – М.Стеценко). Одним із завдань проекту є підготовка та схвалення Урядом України національної стратегії зміцнення фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій та плану дій до неї.

В цьому році, групою експертів проекту було розроблено проекти стратегії та плану дій. На сьогодні ПТ майже повністю залежать від державного фінансування. Цей документ спрямований на розробку такої комплексної, довгострокової стратегії, яка братиме до уваги і пропонуватиме різні варіанти альтернатив державному фінансуванню для покриття операційних та капітальних витрат.

З метою представлення основних положень стратегії було проводено круглий стіл. Він відбувся 6 листопада 2009 року. Попередній порядок денний, а також проекти стратегії та плану дій дивіться тут

Подібна стратегія – річ потрібна і корисна, але деяки положення викликають чимало запитань. Я висловив свою думку на круглому столі, ще планую детальніше викласти її у статті в одній з газет. Поки стартегія та план дій не почали реалізовуватись, сподіваюсь що іще знайдуться бажаючі висловити свої зауваження. Принаймні із таким закликом звернулись до екоспільноти організатори круглого столу та розробники програми й плану дій.

Завантажити документи:

План дій щодо реалізації Національної стратегії зміцнення фінансової стійкості природоохоронних територій України.

Національна стратегія зміцнення фінансової стійкості природоохоронних територій територій України.

Порядок денний "Круглого столу із обговорення проекту Національної стратегії зміцнення фінансової стійкості природоохоронних територій України.

Олег Листопад

P.S. Нижче даю координати працівника проекту, який відповідає за розробку і впровадження документів, а також сподіваюсь прочитати ваші зауваження на нашому сайті.

О. Колосок, старший експерт з управління природоохоронними територіями проекту ПРООН/ГЕФ «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронний територій в Україні»: [email protected]

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!