Півдня майже 200 пожежників гасили заповідник у Криму

6 травня поблизу села Нікіта, що за 6 км від Ялти, на території Кримського гірсько-лісового природного заповідника виникло загорання лісової підстилки на площі 1,5 га.

Для запобігання поширенню пожежі було залучено Кримський зведений загін та маневруванням забезпечено захист природного заповідника від вогню.

Як інформує прес-центр Міністерства надзвичайних ситуацій, у зв’язку зі складною ситуацією - важкодоступні місця, висока температура та вітер - до місця пожежі додатково було направлено гелікоптер Мі-8 з водозливним пристроєм. Проведено 18 скидів води.

О 15:30 пожежу було локалізовано.

Всього до ліквідації пожежі було залучено 187 осіб та 24 одиниці техніки. Причина пожежі встановлюється.

Станом на 7 годину 7 травня нових осередків горіння не виявлено.

Організовано цілодобове спостереження та проливання окремих місць лісового настилу. Причини пожежі та розмір матеріальних збитків встановлюються.

Джерело: expres.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!