Підприємство, яке отруїло річки Тайна і Серет на Тернопільщині, закрили

На Тернопіллі на початку травня невідоме підприємство скинуло в каналізацію міста хімічну речовину, яка вбила мікроорганізми, що проводять бактеріологічну очистку каналізаційних стоків з Тернополя. Вся рідина з каналізацій міста зливалася фактично без очистки в р. Серет. В річці масово загинула риба. В Чорткові закрили центральний водозабір. отруйні речовини потрапили не лише у ріку Серет. забрудненою виявилася і ріка Тайна на Гусятинщині. Туди зливав відходи та хімікати Самолусківський крохмальний завод. Наразі роботу цього підприємства припинено.

За даними прес-служби ОДА, ще 18 квітня Держекоінспекцією у Тернопільській області було здійснено перевірку згаданого підприємства та встановлено сліди потрапляння відходів (мезги картоплі) у річку Тайна, а також факт змиву водою піни, яка утворилась від спінювання мезги картопляної.

Згодом було встановлено, що відходи від переробки картоплі потрапляють у два бетонні накопичувачі, які є застарілими і частково зруйнованими, через що постійно відбувається скид у р.Тайна.

Враховуючи те, що організаційно-технічні заходи та заходи адміністративного реагування не привели до усунення порушення, заступник Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища, виніс рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності ТОВ «Самолусківський крохмальний завод».

Наразі проводяться роботи з видалення відходів мезги картопляної з відстійників з метою підготовки їх до ремонту.

За повідомленнями doba.te.ua, greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!