Під маркою Євро-2012 планується забудова Десни?

Фото: bigtrip.org.ua

До Євро 2012 Міністерство інфраструктури пропонує відновити пасажирське судноплавство по Десні до Чернігова. Екологи переконані, що ця ініціатива покликана стати початком масштабної забудови берегів Десни.

"Майже вся заплава Десни між Києвом і Черніговом роздана під забудову або розпайована. Зрозуміло, що звивиста Десна не становитиме конкуренції автотранспорту. Та і кому треба витрачати час на додаткове "євросполучення" Київ-Чернігів?", - розповів заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Він переконаний, що русло Десни розчищатимуть з метою легалізації гідронамиву.

"Аналогічним чином побудували всі котеджні містечка в Конча-Заспі: всі роботи були оформлені як розчистка русла, а вичерпаний з нього пісок в якості побічного продукту складували на березі. А вже поверх такого "побічного продукту" починають будівництво котеджів", - розповів еколог.

"Заплава Десни на північ від Києва така ж як і заплава Дніпра на півдні від міста, де тепер височіють паркани Конча-Заспи", - додав Василюк.

Природоохоронні організації звернулися до генпрокурора Віктора Пшонки з проханням розслідувати справжні причини планів розчистки русла Десни та не допустити створення нової "Конча-Заспи".

Джерело: kiev.pravda.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!