Новорічний сюрприз для природоохоронця

 

В четвер, 27 грудня в переході однієї з станцій Харківського метрополітену з’явилась перша в цьому «сезоні» жінка, яка продавала підсніжники. Підсніжники поки ще зовсім дрібні.

Зі слів самої порушниці, квіти привезені з Криму. Це підтверджується і тим, що букетики загорнуті в листя кримського плюща.

Вартість одного букетика – 10 грн.

Підсніжник складчастий знаходиться під загрозою зникнення і занесений до Червоної книги України а також Червоної книги Російської Федерації.

Активісти Дружини охорони природи м.Харкова готують звернення до керівних органів. Крім того, підготовлено відео ролик для висвітлення проблеми незаконної торгівлі ранньоквітучими весняними рослинами на екранах в метрополітені, попередження продажу і купівлі первоцвітів і вилучення цих рослин з природи.

Члени ДОП звертаються до жителів Харкова і всіх Українців: «Шановні друзі! Дозвольте квітам дійти до зрілості! Купляючи первоцвіти, ви підтримуєте безмежне знищення природи, її краси і святості. Подумайте, будь-ласка. Перш ніж купити букет первоцвітів.

Детальніше про проблему - тут і тут.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!