У Харківському парку імені Горького розпочалася «партизанська» боротьба

Невідомі спалили два трактори у парку імені Горького у Харкові в ніч на неділю. Про це Тижню повідомили у прес-службі Харківської міської ради. Згідно з повідомленням, горів ще один трактор, але його вдалося загасити.

Як повідомив головний інженер парку ім. Горького Олег Гриненко, ці трактори тільки напередодні приступили до роботи. Вони належать організації-субпідрядникові, яка займається прокладенням силових кабелів.

«Є усі підстави припускати, що це підпал. Тому що трактори стояли далеко один від одного, а спалахнули практично одночасно. Таких випадковостей не буває», - підкреслив Гриненко.

На місці події працювали представники правоохоронних органів і МНС.

Як розповів старший інспектор Дзержинского районного відділу МНС Дмитро Ломонос: «Технічна причина займання виключається, швидше за все, це було занесення відкритого джерела вогню. Із слів очевидців, тут знаходилися сторонні люди, які активно відпочивали. Перед займанням було чути, як щось хлопнуло , можливо, це була запальна суміш. Матеріали будуть передані в міліцію для подальшого розгляду», - відмітив старший інспектор Дмитро Ломонос.

Як повідомив власник постраждалого трактора Т- 156 Станіслав Пітя, матеріальні збитки, які завдані його спецтехніці, складають 256 тис. грн.

Нагадаємо, 4 серпня у Харкові в парку Горького, де ведеться вирубка зелених насаджень, був побитий голова Дзержинської районної організації Народного Руху України міста Станіслав Тимошенко.

Торік "Зелений фронт" вже виступав проти вирубки дерев у Лісопарку. Тоді рішенням влади у цьому місті вирубали більше півтисячі дерев і проклали нову автомагістраль.

Захисники лісу оселилися на місці будівельних робіт і спробували протистояти лісорубам, через що сталися сутички. Спочатку місцева влада стверджувала, що дорога будується в рамках підготовки до Євро-2012, однак потім УЄФА заявила, що це суто місцевий проект.

Мер Харкова Кернес і суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Сергій Лазюк розділили третє місце в номінації "За порушення права на мирний протест під час захисту громадськістю Харківського міського парку імені Горького"антипремії "Будяк року 2010".

Харківська міська рада виділила під забудову більше ніж 50 гектарів землі у Лісопарку.

Джерело: ut.net.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!