Анонс: Акція «Отвєть за базар!»

Акція «Отвєть за базар!» Перевірка виконання передвиборчих обіцянок новими депутатами Київради

У понеділок, 4 серпня об 11 годині біля Київради відбудеться урочисте відправлення листів-запитам депутатам Київміськради щодо Жукового острова.
Мета акції полягає в тому, щоб перевірити, наскільки новообраний склад депутатів Київради здатний виконувати передвиборчі обіцянки. У текстах передвиборчих програм більшості політичних партій і блоків, представники яких нині стали депутатами Київради, давалися обіцянки зупинити дерибан столичної землі, ущільнувану забудову існуючих кварталів та зелених зон. Серед цих передвиборчих обіцянок чи не найгучніше лунали обіцянки вберегти від забудови заказник «Острів Жуків», що був створений Київрадою у 1999 році на площі 1630 га. 1 жовтня 2007 року Київміськрада зменшила площу заказника фактично у 10 разів!!!

Заплановане владою цинічне знищення Жукового острова може призвести до екологічної катастрофи, подібно до останніх подій на Західній України, де бездумне поводження з природними ресурсами призвело до значних втрат і людських жертв.

Організатори акції (ВГО «Національний екологічний центр України», БФ «Київська ландшафтна ініціатива», громадянська ініціатива «Збережи старий Київ») передадуть у Київраду звернення до кожного новообраного депутата Київради з проханням скасувати незаконні рішення Київради щодо Жукового острова. Після цього на найближчій сесії Київради стане зрозуміло, хто з депутатів здатен виконувати обіцянки своєї політичної сили, а хто – ні.

Після отримання відповідей від усіх новообраних депутатів, організатори акції озвучать її результати на спеціальній прес-конференції, про час і місце якої буде повідомлено додатково.

Контакт:
Василюк Олексій (Національний екологічний центр України)
8 097 1000 473

Інна Совсун (Громадянська ініціатива "Збережи старий Київ"
8 067 502 5727

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!