Отдать природе

otdatprirodeНазваны конкретные сроки и условия создания национального природного парка «Нижнеднестровский».

Как сообщил ВЕСТЯМ Евсей Костецкий - руководитель заказника «Прилиманский», который станет одной из составляющих нового природного парка, 13 ноября Президент Украины подписал Указ о создании НПП «Нижнеднестровский».

- Был августовский Указ о создании в стране 14 новых природных парков, в т.ч. «Нижнеднестровского» - того парка, создания которого в дельте Днестра, мы, природоохранители и активисты, добивались 20 лет, - отметил Е. Костецкий. - Теперь есть конкретный Указ по «Нижнеднестровскому». Это означает, что в Госбюджет-2009 будут заложены конкретные средства на создание нашего парка. За полгода власти должны будут оформить передачу парку части земель Белгород-Днестровского, Овидиопольского и Беляевского районов.

Почти 4 тысячи гектаров парку передадут в постоянное пользование, почти 18 тысяч гектаров останется у землепользователей нынешних, но режим хозяйственного использования такой земли существенно изменится.

Автор Сергей Фокин
Источник: visti.net.ua

Довідка "Природи України":
Парк створено «з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових та унікальних природних комплексів пониззя річки Дністра, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення».

Згідно із указом, парк створюється на території Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області і підпорядковується Мінприроди.

Площа Нижньодністровського національного природного парку становить 21311,1 гектара.

Кабінет міністрів має у двомісячний строк затвердити Положення про Нижньодністровський національний природний парк, у шестимісячний строк уряд має підготувати матеріали та вирішити відповідно до законодавства питання щодо вилучення 3700 гектарів земель і надання їх у постійне користування парку.

(за матеріалами proua.com)

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!