Новини природно-заповідного фонду Львівщини та Тернопільщини

Львівська обласна рада 14 липня створила ландшафтний заказник місцевого значення «Базиївка», а також ряд ботанічних пам’яток природи місцевого значення.

Так, ботанічні пам’ятки створені на території Сокальського, Золочівського, Жидачівського, Жовківського, Перемишлянського, Самбірського, Сколівського та Турківського районів області без вилучення земельних ділянок у землевласників і землекористувачів. Йдеться про 16 точкових об’єктів - вікових дерев.

Ландшафтний заказник місцевого значення «Базиївка» створено в околицях м. Жидачева площею 20 га (без вилучення земельної ділянки у землевласника і землекористувача), з яких 18 га – землі запасу Жидачівської міської ради та 2 га перебувають у користуванні Львівського національного університету імені Івана Франка.

Чотири нові об’єкти природно-заповідного загальною площею понад 14,5 гектарів створила Тернопільська облрада.

Зокрема, це «Кривченська травертинова скеля» в урочищі «Заболотівка» у Борщівському, «Шпакове вікно» у Бучацькому, «Рожиська липа» у Підволочиському та «Чернихівські липи» у Збаразькому районах.

Також три нові об’єкти загальною площею 0,47 гектара Тернопільська обласна рада за пропозицією Держуправління охорони навколишнього природного середовища віднесла до природно-заповідного фонду. Це «Дуб Степана Дудяка» у Монастириському, «Джерела «Гуркало» у Бучацькому та «Ясен графа Генріха Борковського» у Борщівському районах області.

Крім того, на Збаражчині на майже 11 гектарів розширили межі ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Котюжинська ділянка».

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!