Незаконність дій Генпрокуратури підтверджено суддями двічі

3 червня 2008 року відбулося останнє засідання у справі за позовом Екологія. Право. Людина. (ЕПЛ ) до генеральної прокуратури України щодо оскарження бездіяльності прокуратури. ЕПЛ оскаржило в суді бездіяльність Генпрокуратури щодо розгляду скарги ЕПЛ на постанову Кабінету Міністрів України про надання НАЕК «Енергоатом» 27 га земель РЛП «Гранітно-Степове Побужжя» (Миколаївщина). Генеральна прокуратура, без проведення належної перевірки аргументів, викладених у нашій скарзі щодо незаконності постанови КМУ, направила нам чергову відписку що «все добре».

Так як така бездіяльність Генпрокуратури є не поодиноким фактом, ми вирішили із цим боротися в судовому порядку. Позов було подано у 2006р. з вимогою визнати бездіяльність Генпрокуратури протиправною, та зобов’язати їх провести належну перевірку нашого звернення.

Суд першої інстанції виніс рішення на нашу користь, проте після апеляційного оскарження такого рішення Генеральною прокуратурою, апеляційний суд повернув справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

І сьогодні, 3 червня 2008р. судді Господарського суду Львівської області знову погодилися із висновками своїх попередників та визнали бездіяльність Генпрокуратури протиправною. Очевидно, Генеральна прокуратура знов буде подавати апеляцію, але є сподівання, що такі однозначні висновки суддів першої інстанції будуть підтримані суддями апеляційної інстанції.

МБО «Екологія-право-людина»
Контактна особа: Мелень О.М., керівник юридичного відділу

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!