У Криму не хочуть передавати ялтинський заповідник Мінприроди

Ялтинський гірсько-лісовий заповідникРеспубліканський комітет Криму з лісового і мисливського господарства вважає недоцільною передачу Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника Міністерству охорони навколишнього природного середовища України.

Як передає УНІАН, про це повідомила прес-служба відомства.

«Це позиція не лише Рескомлісу автономії, а й позиція уряду Криму», - заявив глава кримського лісового комітету Ігор Кацай.

За його словами, готуються листи з обґрунтуванням необхідності перебування заповідника у віданні кримської влади.

Керівництво Ялтинського заповідника відзначає: найбільш болюче питання - боротьба з лісовими пожежами. Якщо у структурі Рескомлісу систему оперативної роботи з профілактики і гасінню вогню у заповіднику налагоджено добре, то, перейшовши у відання Мінприроди, доведеться розпочинати роботу з нуля, побоюються працівники заповідника.

Як повідомлялося, згідно з указом Президента «Про додаткові заходи щодо розвитку природно-заповідної справи в Україні», Державний комітет лісового господарства у жовтні 2009 року погодив проект постанови Кабінету міністрів, якою передбачається передача шістьох природних заповідників (включаючи ялтинський) і трьох національних природних парків у підпорядкування Мінприроди, зазначили в Рескомлісі Криму.

Джерело: Уніан
Фото звідси

Перепощено з www.derybanu.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!