Депутати не хочуть боротися з браконьєрством

Депутати Верховної Ради України не підтримали та направили на доопрацювання проект закону "Про внесення змін до закону України "Про тваринний світ" (щодо посилення заходів з охорони та раціонального використання тваринного світу та боротьби з браконьєрством)". За даний законопроект проголосували 33 з 397 народніх депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроектом (№6458), що був ініційований нардепом від фракції КПУ О. Голубем, пропонувалось заборонити виготовлення, продаж і використання браконьєрських знарядь, а також ввезення до України капканів, синтетичних сіток і електровудок, які використовуються виключно з браконьєрською метою.

Зокрема, чинний закон передбачав доповнити новою статтею 52-1 "Заборонені знаряддя добування об´єктів тваринного світу", згідно із якою "забороняється виготовлення, збут та застосування отруйних та анестезуючих засобів, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь лову, електроловильних систем (електровудки), вибухових речовин, пташиного клею та синтетичних сіток".

За повідомленням greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!