Над заповідниками Криму продовжують знущатися

Антропогенне навантаження на окремі кримські пам`ятники природи перевищує допустиме вдесятеро - таке порушення виявлено в ході планової перевірки використання і охорони об`єктів природно-заповідного фонду півострова.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Криму, перевірка показала, що на цілу низку заповідних територій ліміти використання природних комплексів у рекреаційних цілях встановлені не на підставі висновків наукових організацій, а місцевих лісгоспів або профільного комітету. «Таке порушення носить не формальний характер, оскільки висновки вчених і місцевих чиновників, виявляється, значно різняться», - говориться у повідомленні.
Наприклад, для урочища «Тиха бухта» наукове підприємство розрахувало навантаження у вісім одиниць автотранспорту на добу, а в профільному комітеті Криму затвердили ліміти у вісімдесят транспортних засобів за такий самий проміжок часу.
Ряд пам`ятників природи використовується без дотримання режиму охорони і збереження, тому що протягом багатьох років не розроблено положення про ці ландшафтні заказники. На ці та інші порушення прокуратурою внесено 19 документів реагування.
Також виявлено нові факти надання землі у межах Ялтинського гірсько-лісового заповідника і парку-пам`ятника садово-паркового мистецтва «Масандрівський». За фактами незаконної порубки дерев на заповідних територіях порушено 4 кримінальні справи.

www.fmsc.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!