На землях Ялтинського заповідника збудують готелі та пансіонати

755 гектарів Ялтинського гірничо-лісового заповідника, розташованих поблизу Південного берега Криму, незабаром позбудеться заповідного статусу згідно указу президента України, що готується до підписання. Частково ця територія буде віддана приватним фірмам під забудову готелів і пансіонатів. Про це журналістам у Сімферополі повідомив кримський прем'єр Анатолій Могильов.

За словами глави Радміну, межі заповідника відсунуто від моря, оскільки на ПБК вже практично не залишилося землі, яку можна виділяти для будівництва великих рекреаційно-туристичних об'єктів.

«Окремі ділянки заповідника втратили свій заповідний статус. До прикладу, якщо від берегової лінії моря в ста метрах проходить траса, то цю відстань від моря до траси вважати заповідником нелогічно. Тому з метою приведення в порядок всього цього і планується указ президента про зміну меж заповідника», - пояснив Анатолій Могильов.

За його словами, позбавлена ​​заповідного статусу територія буде використовуватися «вкрай розумно».

«Ніхто не збирається віддавати цю землю під якісь дрібні будови, тому що у нас ПБК вже пересичений усім і вся. Там можна створювати якісь великі рекреаційні об'єкти типу готелів і пансіонатів. Це можна робити, це - привабливість Криму, ресурс який ми повинні використовувати. До кожної ділянки, який буде виведений із заповідної зони, будемо розумно підходити. У нас є дуже багато туроператорів та великих готельних мереж для будівництва готелів високого класу в Криму. Але ми їх ніде не можемо будувати, тому що у нас немає вільних земель», - сказав глава уряду АРК.

Нагадаємо, в січні цього року Рада міністрів Криму затвердила розпорядження про зміну меж Ялтинського гірсько-лісового заповідника. Так, згідно з документом, до складу заповідника планується включення 3,5 га. лісів за рахунок Бахчисарайського лісгоспу. При цьому 755 га з боку ПБК втратять свій статус. Велику частину цієї території (більше 710 га) планується віддати під будівництво газопроводу Ялта-Форос-Севастополь. На решті території, судячи з усього, будуть зведені готельні комплекси та пансіонати.

Джерело: novoross.info

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!