На Полтавщині з перекинутої вантажівки розлилося 22 тонни отрутохімікатів

21 березня о 8.40 у селі Олексіївка Гребінківського району Полтавської області перевернулася вантажівка "Вольво". В автоцистерні-причепі знаходилось 22 тони отрутохімікатів. Все вилилось на землю. Водія затиснуло в кабіні, чекав допомоги рятувальників майже годину. "Автівка везла з Черкас трасою "Київ-Харків" карбамідо-аміачну суміш, мінеральне добриво. Коли їхала через село, її підрізали помаранчеві "жигулі", - розповів Віталій Шкаревський з Полтавського обласного управління МНС. - Щоб уникнути зіткнення, водій вивернув кермо, машину занесло на узбіччя й перевернуло на бік. Цистерна тріснула й хімікати вилились на землю".

Місцеві розповіли, машина перекинулась біля місцевого магазину продуктів. Калюжа з отрутою була близько 5 метрів у діаметрі."Суміш пахла як солярка, - повідомив місцевий Олексій. - Водій був при тямі. Сам вилізти не міг, притиснуло кермом.

В селі розказали, службу порятунку чекали більше 40 хвилин. "Коли ми приїхали, вантажівку поставили на колеса за допомогою крану, - поділився Віталій Шкаревський. - Калюжу з добривом засипали землею й викачали. Загрози довкіллю немає. Водія з кабіни вирізали гідравлічним обладнанням." В Гребінківському районному управлінні МНС повідомили, після надання невідкладної медичної допомоги, чоловік поїхав лікуватися за місцем проживання у Черкаси.

Жителі Олексіївки вважають його героєм. "Він ризикнув своїм життям, щоб врятувати інше, - розказала 50-річна Надія з Олексіївки. - А винуватець події, наш, місцевий. З місця аварії втік, додому приїхав пізно ввечері. Каже, що не причому".

Джерело: greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!