На Полтавщині мисливець із необережності вполював рибалку

До Козельщинського райвідділу міліції надійшло повідомлення від працівників районної лікарні про те, що до їх медичного закладу доставлено чоловіка з вогнепальним пораненням лівої лопатки. Потерпілим виявився 41-річний місцевий мешканець. Як повідомляє ВЗГ УМВС України у Полтавській області, травму чоловік отримав під час риболовлі.

Нещасний випадок трапився 26 листопада поблизу села Приліпки Козельщинського району. Того ранку батько, разом із 20-річним сином, направився на річку Псел, щоб порибалити. По дорозі чоловіки декілька разів зустрічали мисливців, які рухалися по лісу загонами. Однак про свої наміри, рибалити неподалік, батько з сином промовчали.

Невдовзі рибалки розмістилися поблизу затоки річки на території держлісгоспу. Тут вони вийшли на лід та почали робити лунки. А неподалік розташувалася група мисливців. Один одного люди не бачили, бо їх розділяли чагарники. Тож жоден з них не здогадувався про присутність інших.

Як водиться на полюванні, мисливці розмістились на місцях, які були визначені раніше. Чекати довелося не довго. І ось один із мисливців помітив звіра. Не здогадуючись, що поблизу знаходяться люди, чоловік зробив у сторону тварини постріл з мисливської гладкоствольної рушниці ТОЗ-63.

В ціль чоловік так і не потрапив. Проте внаслідок пострілу один із рибалок, що опинився на лінії вогню, отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення лівої лопатки та перелому 9-го ребра зліва.

Як виявилося, поранення отримав старший із чоловіків - 41-річний батько. Його син негайно викликав швидку медичну допомогу. Аби зекономити час, юнак також зателефонував товаришу, що знаходився на машині неподалік і попросив допомогти. Останній приїхав через декілька хвилин. Пораненого поклали до автівки та виїхали назустріч швидкій. Зустрілися машини в полі, де потерпілий був переданий медикам та направлений до Козельщанської центральної районної лікарні. Наразі стан здоров'я чоловіка лікарі оцінюють як задовільний.

У необережного стрільця зброю міліціонери вилучили та проводять дослідчу перевірку. Наразі по даному факту вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Винній особі загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 200 годин або виправних робіт на строк до 2-х років або обмеження волі на строк до 2-х років.

Джерело: poltavanews.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!