На Миколаївщині розвивається подієвий туризм

Новий напрямок - подієвий туризм - розвивається на Миколаївщині. Він спрямований на залучення якомога більшої кількості відпочиваючих до відвідування визначних місць та об'єктів природно-заповідного фонду області та популяризацію місцевого туристичного продукту.

«Задум простий: ми проводимо якийсь цікавий захід, куди запрошуємо не тільки учасників, а й гостей. Для них організовуємо відповідну культурно-просвітницьку програму, знайомимо з новими туристичними маршрутами, розповідаємо про найвидатніші місця області. Таким чином, ми розраховуємо, що ці люди зацікавляться нашим краєм і захочуть ще і ще раз його відвідати, відпочити і отримати позитивні емоції», - розповідає начальник управління зовнішніх відносин, зовнішньоекономічної діяльності, курортів та туризму облдержадміністрації Тетяна Чичкалюк.

Серед останніх подій - проведення в м. Южноукраїнську відкритого міжнародного чемпіонату з техніки гірського туризму «Відпочивай активно!», приуроченого до Всесвітнього дня туризму, який відзначається 27 вересня. У ньому взяли участь 8 професійних команд та гості з інших регіонів України, а також Білорусі, Росії, Польщі - всього близько тисячі чоловік. Місце проведення змагань є унікальним, адже каньйон Південного Бугу по праву називають «Українською Швейцарією». Скелі заввишки до 40 м і живописні пороги не залишать байдужими справжніх цінителів природи. Саме на цьому місці знаходився адміністративний центр Буго-Гардової паланки, найбільшої за розмірами серед восьми територіальних одиниць Запорозької Січі.

На думку Т. Чичкалюк, метою даного заходу є не лише розвиток спортивного туризму як масового виду спорту, а й популяризація місцевого туристичного продукту. Тільки цього року на Миколаївщині проведено ряд таких подій. Серед найпомітніших - відкриття сучасного аква-парку «Аттика» в Очаківському районі, першість світу з універсального бою серед юнаків та дівчат 11-13 років на базі відпочинку «Вінниця» (Коблево), міжнародні фестивалі - дитячої творчості «Золотий лелека», грецької культури та туристичного відпочинку «Ольвія» та інші.

Це вже дало свої позитивні результати. За останній рік кількість обслуговуваних іноземних туристів, що відвідали Миколаївщину, зросла на 28 відсотків.

Джерело: 0512.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!