На Херсонщині розкрадали гроші на охорону природи

На Херсонщині співробітниками СБУ викрито та припинено механізм розкрадання бюджетних коштів під час реалізації програм у природоохоронній сфері.

Службою безпеки України у Херсонській області завершено розслідування та передано до суду кримінальну справу стосовно президента корпорації, створеної під егідою Міністерства екології України, який привласнив понад 850 тис. гривень бюджетних коштів.

У 2006 році вказана особа уклала з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області договір про знищення непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин, які знаходилися на території Херсонської області.

Відповідно до актів виконаних робіт, нібито було вивезено та знешкоджено 65,2 тонни хімікатів, які знаходились в Цюрупинському та Скадовському районах Херсонщини. Після підписання вказаних актів на розрахунковий рахунок корпорації було перераховано 850 тис. гривень за роботи, які фактично не були виконані. Отримані протягом 2006 - 2007 років бюджетні кошти зловмисник перерахував на розрахункові рахунки підприємств з ознаками фіктивності, перевів у готівку та привласнив.

Як встановили співробітники СБУ, президент корпорації намагався замаскувати свою злочинну діяльність під виглядом впровадження новітніх технологій та досвіду європейських країн, в яких небезпечні хімічні речовини ліквідуються шляхом спалення в спеціально обладнаних печах. Посадовець вирішив використати потужності печей одного з цементних заводів, керівництво якого відмовилось надати незаконні послуги щодо спалення отрутохімікатів.

За заволодіння майном шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великому розмірі та службове підроблення, президента корпорації очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Подальшу його долю вирішить суд, повідомили у прес-групі.

Валерій Староселець, ukrinform.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!