На Десні знову хочуть зробити другу «Конча-Заспу»

На Десні знову хочуть зробити другу Конча-ЗаспуНе зважаючи на заборони Водного Кодексу України, на території заплави р.Десна в районі с.Соболівка Броварського району Київщини розпочато будівництво в потужного котеджного містечка. Містечко матиме власні канали для проходу яхт і причал. Вже зараз спотворено велику ділянку природної заплави Десни, збудовано захисну споруду входу в канал і розпочато риття самого каналу. Місце для будівництва обрано надзвичайно живописне, на березі найбільшої протоки Десни – Любича.

За будівництвом стоїть дехто В. М. Клименко – гендиректор ТОВ «Новий друк», член політради НДП. В даному випадку, Клименко – керівник формального садового товариства, що начебто будує для себе дачі. Для будівництва відведено 6 га земель, які незабаром мали отримати природоохоронний статус.

За свідченням ініціативної групи, що встала на нелегкий шлях боротьби з беззаконним будівництвом, керівництво Броварського району відмовляється коментувати дану забудову (у тому числі і факт землевідведення в водоохоронній зоні і прибережній захисній смузі).

Між усім, на останньому засідання Постійної комісії Київської обласної ради з питань екології та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи було прийняте рішення про необхідність створення на території збереженої заплави Десни Національного природного парку.

Як бачимо, «на місцях» влада займає протилежну позицію – розпродати, загрести, сховати кінці у воду.

Степан Жабка

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!