На Аскольдовій могилі супротивники висоток влаштували шоу

“Збережи Старий Київ” на крані (з газети “Обзор”)

Над Аскольдовою могилою в історичному центрі Києва розгорнулася масова акція протесту проти будівництва багатоповерхового будинку.

У четвер, 15 травня, о 9-20 на будівельному майданчику за адресою Січневого Повстання, 11-А (нинішня вулиця Мазепи), група активістів громадської організації "Збережи старий Київ" прорвалася натериторію будмайданчика й видерлася на будівельний кран з метою заблокувати будівельні роботи.

Вони запевняють, що залишатимуться на крані на знак протесту проти будівництва на цьому місці, передає кореспондент "Обозревателя".

За словами протестуючих, на цей крок вони зважилися, оскільки величезна кількість попередніх акцій, які проводилися мешканцями довколишніх будинків, не мали результату, а зупинити це будівництво необхідно.

Забудовником цієї ділянки є компанія "К.А.Н.- Девелопмент", яка планує звести на ній житловий комплекс із паркінгом і нежилими приміщеннями.

Слід зазначити, що раніше на цій ділянці був дитячий садок.

Наразі кілька активістів, скориставшись альпіністським спорядженням, залишаються на висоті 7-поверхової будівлі й заявляють, що мають намір оголосити голодування.

Артем Чепай блокує кран на Аскольдовій могиліАктивісти заявляють, що не збираються йти з будмайданчика й протистоятимуть спробам зняти їх з будівельного крана.

На місце події прибув підрозділ МНС, аварійно-рятувальна служба КМДА й 2 карети швидкої допомоги.

Співробітники МНС піднімалися до протестуючих на будівельний кран, пропонуючи свою допомогу, але активісти відмовилися від неї і, продемонструвавши рятувальникам альпіністське спорядження, заявили, що під час спроби зняти їх, вони повиснуть на стрілі, а єдиний можливий спосіб дістати їх звідти силоміць – перерізати мотузку.

Співробітники міліції, які прибулі на виклик будівельників, не коментують цю ситуацію.

Водночас, заступник начальника Печерського РУГУ МВС Соцький досить агресивно спілкувався з представниками преси, звинувачуючи їх у створенні цієї провокаційної ситуації.

Нагадаємо, що Соцький був причетний до побиття ініціативної групи мешканців, яка протистояла забудові на вулиці Шовковичній.

http://oglyadach.com

Додатково читатина спільноті "Збережи старий Київ".

Заява учасників акції.

прес-реліз громадської ініціативи

відео на 5-ому: http://5.ua/newsline/232//50686/
відео на 1+1: http://news.1plus1.ua/bin/video.php?media_id=65788&section_id=2&article_id=25070#media_id
& http://news.1plus1.ua/ukrayina/aktivisti-prikuvali-sebe-do-budivelnogo-kranu.html
відео на Інтері: http://intv-inter.net/v/article/?id=547690
відео ТРК Київ: http://www.youtube.com/watch?v=zc33pVafDJM
відео НТН: http://ntn.tv/news/kiev/08/05/15/16/32.html

фото:
фотолента
звіт Керманича з фотами
проюа - статя з фотами
фото від Богача
главред столица - стаття з фотами
ще фото

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!