Мисливцям з «Межигір’я» віддали кримську гору Аю-Даг

Фірмі «Кедр», яку пов'язують з оточенням президента Віктора Януковича, і якій кримський парламент надав більше 8 тис. га мисливських угідь на території Великої Алушти, дісталася також гора Аю-Даг. Про це йдеться у розслідуванні журналістів передачі «Знак оклику» телеканалу ТВі.

Начальник мисливського відділу Рескомлісу АР Крим Сергій Решетько показав на карті територію, якою тепер розпоряджається «Кедр».

За його словами, надана «Кедру» територія починається від мису Аю-Даг, доходить до Кримського природного заповідника, потім межєю кримського заповідника доходить до Гори Чатир-Даг і далі.

«Ну, зрозуміло, що в цих межах загальна площа земель не 8,8 тис. га. Набагато більше», - говорить Решетько.

Мешканці прибережного села Малий маяк, яке розташоване по сусідству з землями «Кедра», вже збираються протестувати.

«Ми ходимо туди по гриби, ми там гуляємо, бо до моря спуститься не можемо. Єдине, що у нас зараз залишилося - це ліс. А виходить, що тепер вони все роздерибанили. І до моря не пройти і в ліси не зайти» , - говорить мешканка села.

Як повідомлялось, у грудні 2011 року громадська організація «Товариство мисливців і рибалок «Кедр», яка отримала в довгострокове користування строком на 25 років мисливські угіддя загальною площею 8 836 гектарів на територіях Маломаякської, Ізобільненської сільрад і Партенітської селищної ради, зареєстровано 12 листопада 2008 року за тією самою поштовою адресою, що й резиденція Віктора Януковича в Нових Петрівцях.

Засновниками організації виступають три фізичні особи: міністр палива та енергетики України Бойко Юрій Анатолійович, голова Держслужби автомобільних доріг України Демішкан Володимир Федорович, губернатор Черкаської області Тулуб Сергій Борисович.

Нагадаємо, низкою об’єктів на території резиденції «Межигір’я», де мешкає президент Віктор Янукович володіє ТОВ «Танталіт».

Співзасновником фірми «Танталіт» Павло Литовченко нині є депутатом Київської облради. Литовченко також є співзасновником компанії ТОВ «Центравіа», у якої президент Віктор Янукович орендує вертоліт AgustaWestland - 139 італійсько-американського виробництва. Вартість оренди гвинтокрила обійдеться держбюджету 2011 року 7,5 млн. грн.

Крім того, 35% компанії «Танталіт» належить компанії Blythe (Europe) Ltd, власником якої, згідно з британським реєстром, є траст із Ліхтенштейну P&A CORPORATE TRUST.

Джерело: tyzhden.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!