Миколаївський глиноземний завод продовжує перетворювати Миколаївщину на марсіанську пустелю

Пил червоного шламу на шламосховищах Миколаївського глиноземного заводу переріс в справжню екологічну катастрофу та затьмарив за своїми масштабами всі подібні інциденти минулих років. Північно-східний вітер відніс хмари отруйної шламової пилу прямо на лід Бузького лиману.

Сьогодні річка, вкрита товстим шаром червоного шламу, протягом багатьох кілометрів нагадує марсіанську пустелю. Особливо катастрофічна ситуація в районі коси Руської - тут лід навіть не червоного, а чорного кольору. Страшно навіть подумати що буде, коли лід розтане - сотні тонн отруйного шлам опиняться в річці.

Все навколо також буро-червоного кольору: будинки, дерева, трава, птахи, люди...

Порошать обидва шламосховища, старе і нове. Всі заяви керівництва Миколаївського глиноземного заводу про застосування нових технологій на перевірку виявилися порожнім звуком. Всі «нові технології» зводяться до спроб заливати пил шламосховища водою за допомогою пожежних машин. Практично ніякого ефекту це не дає - пил над шламосховища стоїть стовпом.

За матеріалами hvylya.org

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!