Міжнародний статус присвоєно 4-м водно-болотним угіддям Закарпаття

Згідно з розпорядженням Кабміну від 23 лютого 2011 р. N 147-р "Про погодження надання водно-болотним угіддям статусу водно-болотних угідь міжнародного значення", до Списку міжнародного значення включено 4 закарпатські водно-болотні угіддя: Атак-Боржавське (Берегівський і Виноградівський райони), Долина нарцисів (Хустський район), Печера "Дружба" (Тячівський район), та Чорне багно (Іршавський район).

Мінекології ініціювало надання міжнародного статусу водно-болотним угіддям: у Закарпатській області Атак-Боржавське водно-болотне угіддя, площею 283,4 га, Долина нарцисів – 256 га, Печера "Дружба" – 0,13 га, Чорне багно – 15 га; в Івано-Франківській області – Бурштинське водосховище, площею 1260 га, витоки ріки Погорілець – 1624,55 га, витоки ріки Прут –4935,44 га, ріка Дністер – 820 га та верхове болото "Надсяння", площею 37 га у Львівській області.

Довідка:

Наразі в Україні 33 водно-болотні угіддя міжнародного значення загальною площею біля 678 тис. га. З них 22 водно-болотних угіддя отримали статус міжнародних у 1995 році. В 2004 році Бюро Рамсарської конвенції прийняло рішення про надання міжнародного статусу ще 11 водно-болотним угіддям України, які знаходяться у межах територій природно-заповідного фонду України.

Джерело: zakarpattya.net.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!