Міжнародна конференція про туристичну привабливість Розточчя проігнорувала Яворівський національний природний парк

24 березня, у місті Жовкві Львівської області продовжувала свою роботу міжнародна наукова конференція «Транскордонний туристичний потенціал Розточчя», яка розпочалася в Любліні (РП). Про це повідомило «Польське радіо».

Під час польської частини цього наукового форуму дійшли згоди, що Польща і Україна будуть працювати над спільною туристичною стратегією Розточчя. Експерти планують опрацювати привабливі туристичні маршрути по обидва боки кордону, – пояснює доктор Зиґмунт Вільчек з Вищої суспільно-природничої школи у Любліні. З його слів, йдеться, зокрема, про те, аби на Розточчі, як польському так і українському, можна було одержати промоційні та туристичні матеріали, довідники та карти, які стосуються цілого Розточчя.

У коментарі власкорові ЗІКу директор Яворівського національного природного парку, який знаходиться саме на теренах українського Розточчя, заслужений природоохоронець України Михайло Біляк пояснив, що він у цій важливій міжнародній конференції участі не бере, бо його про неї ніхто не поінформував.

Як виявилося, не запрошено на цю конференцію й жодного наукового співробітника Яворівського національного природного парку, який має солідний досвід у відкритті туристичних маршрутів та щороку приймає тисячі туристів не лише з України, а й Польщі.

Довідка
Нагадаємо, що Яворівський національний природний парк презентував чимало екологічно-пізнавальних туристичних маршрутів, серед яких – захоплююча подорож Головним Європейським вододілом, протяжністю – 4,5 км. Цей еколого-пізнавальний маршрут дає змогу туристам помандрувати по так званому «хребті» Головного Європейського вододілу, де започатковують свій рух численні річки регіону Розточчя – Фійна, Кислянка, Верещиця, Ставчанка та інші, які несуть свої води в басейни Чорного і Балтійського морів.

Екскурсанти матимуть змогу побувати на найвищій точці Головного Європейського вододілу (382,4 м), спостерігати виток річки Фійни та каскад ставів рибальського господарства «Млинки». В урочищі «Мочари» – там закінчується стежка, екскурсанти зможуть ознайомитися з територією, де було розміщене колишнє дворище, а також відвідати лісорозсадник. Тут облаштовані місця для відпочинку: літні відпочинкові навіси, є мангали для розведення вогнищ.

Джерело: ЗІК

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!