Міністерство охорони навколишнього середовища прикриває незаконний відлов дельфінів в Україні?

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України розпустило Національну комісія з питань Червоної книги і затвердило її новий склад. Не останню роль в цьому відіграло питання незаконного відлову дельфінів. Про це 12 жовтня під час круглого столу розповів екс-член комісії, заввідділом інституту екології Карпат НАН України Олександр Кагалов.

За його словами, він 10 років входив в Комісію, одним з найскандальнішим питань якої був розгляд відлову та використання китоподібних. «Адже останніх 5-6 років посилилась активізація шляхів обходу закону, попри заборону відлову дельфінів», – розповів Кагалов.

Зокрема, один з таких шляхів – нібито вилов травмованих дельфінів з подальшою їх реабілітацією, які пізніше потрапляють у дельфінарії. Адже, за словами Кагалова, це дуже прибутковий бізнес і вилов одного дельфіна коштує десятки тисяч доларів. «Після 4-5 засідань, де комісія підряд зарізала спроби передати дельфінів на таку реабілітацію, Міністерство переглянуло склад комісії. Зокрема, були виключені представники з Криму та ще деяких регіональних установ. А зараз комісія наповнилась кількома дуже одіозними особами», – повідомив Кагалов.

Джерело: ЗІК

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!