Міноборони просить Порошенка ліквідувати НПП «Олешківські піски»

Міністерство оборони України звернулось до Президента України Петра Порошенка з проханням сприяти оформленню земельної ділянки т. з. військового полігону «Херсон», шляхом скасуванням більшої і найбільш важливої частини національного природного парку «Олешківські піски».

«Олешківські піски» отримали статус заповідника ще у 1928 році, але були ліквідовані як природоохоронна установа вже 1930 року під тиском сталінської репресивної машини. Після Й. Сталіна (1930, 1937 та 1951 роки) та М. Хрущова (1961) жоден керівник держави не дозволяв собі підписувати рішення про скасування заповідних територій. Єдиним винятком минулого року було скасування Президентом РФ В. Путіним у анексованому Криму Кримського природного заповідника . Сьогодні Міноборони фактично пропонує Президенту Порошенку приєднатися до цього ганебного списку.

Раніше ми повідомляли, що, починаючи з жовтня 2015 року, підрозділи ЗСУ фактично захопили територію національного природного парку «Олешківські піски», а також прилеглої до нього території Цюрупинського лісгоспу, та проводять масштабні військові навчання, чим нанесено державі збитків, що можуть бути попередньо оцінені в сотні мільйонів гривень.

Джерело: Екологія-Право-Людина

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!