Мінекології не обтяжує себе турботою про заповідники

У Києві зібралися громадські екологічні організації обговорити майбутнє охорони природи до 2015 року. 15 лютого в Києві почався підсумковий Національний круглий стіл з обговорення проекту Національного плану дій з охорони довкілля України на період 2011-2015 років (НПД).

Організували захід Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86», Робоча група екологічних громадських організацій з екологічної євроінтеграції України «Екоїнт», Суспільна експертна рада при Українській частці Комітету з питань співпраці між Україною і ЄС, Суспільна рада при Мінекології і Орхуський центр при Мінекології.

Найбільш жорстку позицію виразив представник Кримської асоціації «Екологія і світ» Андрій Артов. На думку громадськості Криму, позитивом стратегії державної екополітіки є те, що вона дозволяє змінити всю систему правління у державі, а також сприйняття громадянами питань охорони довкілля.

Також Артов відзначив, що більш уваги потрібно приділити заповідній справі – темі, болючої для Криму. На думку «Екології і світ», в Україні немає концепції розвитку заповідної справи. Жорстко критикувалося кримчанами заплановане об'єднання біосферних заповідників, природних заповідників і національних парків в одну структуру. Нацпарки, на думку Артова, це рекреаційні установи, а біосферні і природні заповідники зберігають дику природу. Об'єднувати ці три структури не можна.

Також кримчани рекомендували підпорядкувати біосферні і природні заповідники Національній академії наук України. Як розповів пан Артов, заповідники, що знаходяться в підпорядкуванні Мінекології, знаходяться в дуже поганому стані.

Джерело: greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!