На Закарпатті міліціонер застрелив браконьєра, який намагався забрати свою зброю

8 листопада, в урочищі «Велика пасіка» поблизу села Кострино Великоберезнянського району Закарпаття працівник міліції при спробі опору застрелив 23-річного браконьєра Мирослава С., який разом з двома братами полював у заповідній зоні. Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області.

Як стало відомо, працівники Великоберезнянського РВ ГУ МВС затримали трьох братів – місцевих мешканців. 35-річний Володимир, 27-річний Юрій та 23-річний Мирослав знаходилися у заповідній зоні, не маючи відповідних документів на право полювання (зокрема не мали ліцензії на відстріл диких тварин). Не було з ними й єгерів, як того вимагають відповідні інструкції. Зате мали при собі дві гвинтівки марки «ІЖ».

Чоловікам запропонували пройти до райвідділу міліції для з’ясування обставин і документування правопорушення. По дорозі між працівниками міліції та одним із затриманих братів – Мирославом, – виник конфлікт, під час якого той спробував вихопити зброю від 27-річного старшини міліції Андрія К. Правоохоронець застосував у відповідь вогнепальну зброю, внаслідок чого Мирослав С. був смертельно поранений.

Від усіх учасників інциденту було взято кров для встановлення факту вживання алкогольних напоїв. Матеріали за даним інцидентом передано для прийняття рішення у прокуратуру Великоберезнянського району. Водночас проводиться службове розслідування стосовно дій працівників міліції службою внутрішньої безпеки та інспекцією з особового складу ГУМВС.

Довідка

Згідно зі ст.15.1 Закону України «Про міліцію», працівники органів внутрішніх справ мають право на застосування табельної вогнепальної зброї під час виконання ними своїх службових обов’язків: «Спроба особи, яку затримує працівник міліції із вогнепальною зброєю в руках, наблизитись до нього, скоротивши при цьому визначену ним відстань, чи доторкнутись до зброї, дають працівникові міліції право застосувати вогнепальну зброю».

Джерело: ЗІК

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!