Микола Томенко підтримує об’єднання зусиль навколо збереження природних пам’яток

Голова Оргкомітету загальнонаціональної акції „7 природних чудес України” Микола Томенко підтримує пропозиції, висловлені у зверненні Національного екологічного центру України (НЕЦУ) щодо об’єднання зусиль задля збереження унікальних природних об’єктів, які були подані на всеукраїнський конкурс „7 природних чудес України”...

Зокрема, у своєму зверненні НЕЦУ зазначає, що багато природних перлин, що беруть учать у згаданій акції, привертають увагу громадських природоохоронних організацій України не тільки через їх виключну природну та естетичну цінність, а ще й тому, що багатьом з цих об’єктів загрожує небезпека знищення вже найближчим часом. Серед таких, зокрема, були названі Жуків острів, „Гранітно-степове Побужжя”, заповідник „Хортиця”, Канівські гори, озеро Синевир тощо.

Микола Томенко звертає увагу представників НЕЦУ на те, що одне з головних завдань акції "7 природних чудес України" – не лише відкрити, а і привернути увагу громадськості до унікальних об’єктів української природи, до їхнього стану, проблем, загроз тощо. Саме з цією метою протягом березня-серпня 2008 року Оргкомітетом акції організовуються прес-тури у різні області, щоб журналісти могли „проінспектувати”, в якому стані перебуває об’єкт, що претендує на звання природного чуда України, та привернути увагу до нагальних проблем збереження цих пам’яток.

Так, неодноразово у пресі висвітлювалися ситуація та звернення від Миколи Томенка до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України з приводу невідкладного втручання та підтримки Національного природного парку „Синевир”, яке Закарпатська облрада шляхом створення комунального підприємства „Синевир” намагається підготувати до приватизації. Також зверталася увага на несанкціонований вивіз піску та вирубку лісів біля найбільшої пустелі у Європі, що на Херсонщині, яка досі немає статусу навіть регіонального природного парку. Висвітлювалися і проблеми Кінбурнської коси, її незаконної забудови, браконьєрства. Було звернення і до Уряду з приводу ситуації із затопленням острова „Гард” на Миколаївщині через будівництво Ташлицької ГЕС.

Окрім того, Микола Томенко звернувся до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України з ініціативою після завершення загальнонаціональної акції „7 природних чудес України” провести круглий стіл за участю державних та громадських природоохоронних організацій щодо нагальних проблем з охороною пам’яток природи та пошуку шляхів їх якнайшвидшого вирішення.

Микола Томенко радий запросити на круглий стіл і представників Національного екологічного центру України. Про час та місце проведення круглого столу буде повідомлено пізніше.

greenparty.ua за матеріалами 7chudes.in.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!