Мешканці села Баловне просять розібратися з підозрілими діями орендаторів

Відкритий лист мешканців села Баловне щодо розграбування природних багатств нашого краю
 
Село Баловне Новоодеського району Миколаївської області вже давно впало в око багатьом заможним миколаївцям, що змінили міські квартири на будинки в мальовничому краю між лісом і річкою. Але, з цієї ж причини, тут все частіше виникають скандали через невиконання законів, свавілля і почуття безкарності деяких самовпевнених громадян. Згадати тільки конфлікт із сільським пляжем, який нахабним чином окупував Андрій Недо, колишній депутат миколаївського міськради від Партії регіонів. До слова, конфлікт чудесним чином «потонув» у морі судових інстанцій, і сарайчики так само стоять на березі, наші діти все так же влітку травмуються об бетонні уламки і арматуру, що знаходяться під водою і на березі біля цих будівель.

А чого тільки варта багаторічна боротьба з незаконними піщаними кар'єрами?

Ми, небайдужі мешканці, постійно сигналізуємо про помічені правопорушення і з заявами звертаємос до місцевої влади, в правоохоронні органи, ЗМІ. Хочеться окремо подякувати нашим чесним ЗМІ міста та області, які не бояться піднімати гострі питання, відстоюють дотримання законів і інтересів місцевих громад, як наша.

На території Баловнянского сільради сьогодні існує ще одна неприємна ситуація, про яку з незрозумілих причин не пишуть в ЗМІ. На земельній ділянці, виділеній в оренду під пасовище громадянину Гиричеву Володимиру Миколайовичу, відбувається зняття верхнього родючого шару грунту який вивозиться на вантажівках. Законно це чи ні - судити не може ніхто. Але сам факт того, що земля використовується не за цільовим призначенням, вирубуються зелені насадження і ведеться зняття верхнього шару викликає підозру в законності даного процесу. Крім того він осушив природний ставок, який спершу використав у комерційних цілях для особистої наживи. Одним словом, твориться беззаконня, якому нема кому покласти край!

Ми підготували колективний лист, який передали депутату Баловнянского сільради Олексію Мелашичу з проханням розібратися в даній ситуації. Він зробив запити в правоохоронні органи. Але ми боїмося, що не надавши розголосу, з вашою допомогою, шановні чесні ЗМІ, це справа замнеться, а заяви загубляться в купі макулатури.

Ми всі це робимо лише для того, що б наші діти й онуки жили не в пустелі без рослинності, а в зеленому родючому краї.

З повагою,
Баловненская сільська громада

Джерело: novosti-n.mk.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!