Природному заповіднику «Медобори» 20 років

26-27 травня 2010 року в смт. Гримайлів Тернопільської області відбулася міжнародна науково-практична конференція на тему «Природно-заповідний фонд України – минуле, сьогодення, майбутнє», присвячена 20-річчю від дня утворення природного заповідника «Медобори». За цей час заповідник зарекомендував себе провідною науковою природоохоронною структурою. На урочисті заходи з нагоди ювілею прибуло чимало гостей, як з України, так і з-за кордону. Від імені Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області участь у конференції взяв перший заступник начальника П.Сеник.

Робота конференції була організована по секціях:

- стан та збереження різноманітності рослинного світу, мікобіоти та екосистем;

- різноманітність та охорона тваринного світу;

- екологічна освіта, екотуризм та рекреація.

Присутні підвели підсумки двадцятирічної праці, обговорили досягнення, плани на майбутнє, узагальнили досвід, обмінялися думками щодо проблемних питань.

Джерело: Комітет екологічного порятунку України

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!