Лісництва Черкащини заважають створенню національного парку “Холодний Яр”

У Черкаській області не можуть створити національний природний парк в Холодному Яру, тому, що цю ініціативу не підтримує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

За словами начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Черкаській області Олени Дудник, для того, щоб створити національний парк, необхідно отримати згоду на вилучення земельних ділянок від землекористувачів, власників та первинних користувачів природних ресурсів (наприклад, від державного підприємства "Кам'янське лісове господарство").

«Ми вже направили всі необхідні запити. На превеликий жаль, стримуючим чинником у проведенні робіт виступає позиція Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства. Там вважають, що стан справ щодо збереження та ефективного використання природних комплексів на території Креселецького і Грушківського лісництв не викликає занепокоєння і не бачать, що ця територія є унікальною і вимагає збереження, посилаючись на штучне походження лісових насаджень », - сказала О. Дудник.

Нагадаємо, що на Черкащині громадськість ось уже майже десять років обговорює необхідність створення національного природного парку в Холодному Яру.

За повідомленням golosua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!