На Великоберзнянщині стався аварійний витік дизпалива з нафтопродуктопроводу

Аварія нафтопроводу в селищі КостриноЯк повідомило "Природі України" джерело в Держкомітеті водного господарства, 17 січня близько 17 години в селищі Кострино на Великоберзнянщині стався аварійний витік дизпалива з нафтопродуктопроводу "Самара Західний кордон".

Внаслідок аварії на продуктопроводі дизпаливом забруднено поверхню ґрунту в районі аварії і вздовж безіменного потоку та території с. Кострино. Дизпаливо до р. Уж не потрапило. вміст нафтопродуктів в. р. Уж не перевищує гранично допустимої концентрації. Контрольний моніторинг вмісту нафтопродуктів в р. Уж продовжується.

У випадку потрапляння нафтопродуктів в р. Уж, забруднення орієнтовно через 42 год. досягло б Словацької Республіки (відстань до прикордонного створу - 78 км). Вжиті заходи дали можливість локалізувати розповсюдження забруднення і не допустити забруднення вод річки Уж. З метою недопущення потрапляння дизпалива в р.Уж проведено захисні роботи. Для вловлювання дизпалива було вирито котловани (уловлювачі), з яких провадиться відкачка дизпалива.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!