Розпочався всеукраїнський конкурс екологічних плакатів

Мерія міста Яремче оголосила всеукраїнський конкурс серед молодих дизайнерів та художників на найкращий екологічний плакат. Плакати, що будуть підготовлені та надруковані в рамках проекту "Політика чистоти", мають закликати мешканців та гостей карпатського краю культурно поводитися з відходами власного споживання.

"Плакати мають бути спрямовані на виховання культури поведінки зі сміттям, наприклад, привчати викидати сміття у смітники, зминати пластикові пляшки перед викиданням. Місця, де будуть розміщені плакати - крамниці та автозаправні станції, а це гарантує, що вони там будуть висіти принаймні до кінця літнього сезону", - відзначив начальник відділу туризму та рекреації виконкому Яремчанської міської ради Юрій Карпін, додавши, що ключовий критерій відбору переможців - оригінальність та запам'ятовуваність. "Ці плакати мають "працювати", тобто буди помітними, відкладатися у пам'яті людей і показувати правильні моделі поведінки", - відзначив організатори конкурсу.

Всього міською радою Яремче буде відібрано від одного до трьох переможців, які, окрім можливості власної творчої реалізації та суспільного визнання, одержать приз - 5-денний відпочинок в Яремче.

Конкурсні роботи приймаються до 1 травня 2009 року на електронну скриньку yaremche.org at gmail.com у форматі JPG. Разом з роботами організатори просять надсилати коротку інформацію про авторів та контактні телефони.

Проект Яремчанської міської ради "Політика чистоти" втілюється в рамках проекту "Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат", який фінансується Всесвітнім фондом охорони дикої природи (WWF). Цілями проекту "Політика чистоти" є зменшення забрудненості Карпат побутовим сміттям та відходами споживання, підвищення культури місцевих мешканців та туристів у поводженні з відходами та розробка цілісної політики вирішення проблеми засмічення на місцевому рівні.

Джерело: yaremche.org

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!