Конкурс анімалістичної фотографії “Photo Nature”

Конкурс анімалістичної фотографії Photo NatureВідомий український фотограф-анімаліст Сергій Гладкевич запрошує взяти участь у конкурсі анімалістичної фотографії “Photo Nature”. Задекларована мета фотоконкурсу — показати красу і різноманітність флори і фауни України, а також спонукати суспільство дбайливо до неї відноситься.

Взяти участь в фотоконкурсі “Photo Nature” можуть всі фотографи-натуралісти, як любителі так і професіонали. Строки подання робіт — з 21 грудня 2009 по 21 березня 2010 року.

Номінацій фотоконкурсу аж 7 штук — є де розвернутись:

“Тварини” — Ссавці, птахи, земноводні, рептилії. Життя тварин в природному середовищі існування. Пріоритети — динаміка, не банальність, природність. Портрети тварин. Пріоритет — емоції, виразність.

“Рослини” — Рослини і їх родичі: гриби, мохи. Різноманіття і краса рослинного світу. Пріоритети: естетика, оригінальність ракурсу і композиції, незвичайні, рідкісні види.

“Водяний світ — На воді та під водою. Таїнства підводного миру, його численних мешканців. Пріоритети: віддзеркалення специфічної динаміки, гармонії підводного миру, взаємодії мешканців.

“Макро” — Макро-фотозйомка комах, павуків, квітів і будь-яких інших цікавих живих об'єктів. Пріоритети: художність і оригінальність як окремих елементів, так і композиції в цілому, несподіваний ракурс, об'єкт.

“Пейзаж” — Ландшафти, цікаві куточки природи. Пріоритети: відображення самобутності природи, її краси і гармонійності; колористика, акценти.

“Юний натураліст” — Роботи дітей шкільного віку. Вітаються власне бачення, емоційність, настрій зображення.

“Life story — Фото-серії з декількох робіт, що пов'язані єдиною сюжетною лінією та оповідають про один або декілька об'єктів живої природи. Пріоритети: художність, оригінальність сюжету, розкриття теми.

Ось кілька пунктів із офіційних умов фотоконкурсу анімалістичної фотографії “Photo Nature”:

  • Загальна кількість фотографій, які присилаються автором на конкурс, не більше 10.
  • Одна фотографія не може бути представлена більш ніж в одній номінації.
  • Організатори конкурсу залишають за собою право не приймати до участі роботи не відповідають певному якісному та технічному рівню без пояснення причин.
  • На конкурс приймаються кольорові та чорно-білі фотографії, зроблені як цифровими так і аналоговими (плівковими) фотокамерами.
  • Формат фотографій для участі у фотоконкурсі: для електронних фотографій — 800х600, для відбитків — 15х21 см. Але в разі виходу до фіналу фотоконкурсу “Photo Nature” автор має надати організаторам оригінал зображення в форматі jpeg 300dpi із розподільної здатністю, достатньою для друку розміром не менше 30х45 см.
  • Зйомки об'єктів живої природи повинні проводитися виключно етичними методами! Основний принцип зйомки живої природи: «Не нашкодь!" Роботи не будуть прийняті до участі в конкурсі якщо:
    - організатори або члени журі прийдуть до висновку, що знімок був зроблений за допомогою жорстоких і неетичних методів поводження з тваринами;
    - тварина на знімку поранена або хвора.
  • Приймаються лише ті фотороботи, що були зроблені на території України.

Повний текст умов участі у фотоконкурсу “Photo Nature” а також вже надіслані роботи інших учасників можна знайти на доволі симпатичному сайті фотоконкурсу:
http://photonature.com.ua

Джерело: www.prosvit-photo.org.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!