Кияни подарували Медведєву куртку замість кривавої шуби з тюленя

У середу, 2- го квітня 2008 року, кияни провели під посольством Російської федерації акцію на захист гренландского тюленя «МЕДВЕДЄВУ - ОДЯГ БЕЗ КРОВІ!»

Росія - єдина у світі країна, де все ще дозволена вбивати навіть новонароджених тюленів. У березні, незважаючи на хвилю масових протестів, в Архангельській області почався черговий сезон вибою дитинчати тюленя.

У Росії до захисників тварин приєдналися навіть зірки шоу-бізнесу; російські школярі малюють тисячі зворушливих портретів белькіт (дитинчат тюленів віком до 12 днів) із проханням не вбивати їх; екологи пропонують адміністрації області варіанти розвитку екотуризму, що повинен замінити варварський промисел.

Київська акція - вираження підтримки дій зоозахисників у Росії та в усьому світі. Аналогічні акції пройдуть невдовзі черговий раз у Санкт-Петербурзі та Москві. Учасники акції вважають, що проблема не менш актуальна і для України, котра експортує чи не найбільше хутра з РФ. Тому українській еліті необхідне чергове нагадування про неетичність деяких її "традицій".

На акції були присутні представники Дружини охорони природи "Зелене майбутнє", Національного екологічного центру, громадськой ініціативи "Люди за права тварин" і просто небайдужі городяни, що поділяють погляди зоозахисників.

В активістів у руках були плакати з написами "Їм дають прожити всього 12 днів", "Він потрапить у центр світової моди - маленький і мертвий", "Це ЇХНЄ хутро, їхня шкіра, їхнє життя" та інші; присутні скандували лозунги "Хутро для тварин, а не для людей", "Кров - не фарба, з рук не змиєш" і "Бельки - клевые чуваки!".

Пікетники передали майбутньому Президентові РФ петицію й куртку в подарунок, щоби пан Медведєв не був змушений носити в холоди свою шубу з белька - фактично одяг зі шкурок дітей, забитих баграми.

Передачу прийняв старший радник посольства Юрій Пасютін. Він пообіцяв пікетувальникам, що "раз у нас демократія, то ми все передамо й ваші вимоги врахують", а також назвав вчинок активістів «благородною справою».

Те, що посольство прийняло передачу для Президента – унікальний випадок, з огляду на досвід двох попередніх гучних акцій київської громадськості, присвячених соціальним та політичним проблемам Російської федерації (про них докладніше читайте тут і тут).

Активісти не розділяють оптимізму щодо того, що посилка прийде до адресата, але твердо знають, що кожний висловлений голос впливає на суспільну думку. До речі, згідно з законами РФ, усі подарунки Президентові йдуть у казну держави.

Серед представників мас-медіа були присутні репортери трьох загальнодержавних телеканалів. Відео з акції та інтерв’ю з її організатором Олегом Андросом, котрий відповідав на питання що вегетаріанства та ставлення людства до насильства, ви можете переглянути http://www.youtube.com/watch?v=195J-1GyfO8.

Прес-реліз та фотозвіт з акції розміщений тут.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!