Кірєєв засудив чиновника екоінспекції на 5 років

Суддя Родіон Кірєєв засудив до п'яти років ув'язнення екс-заступника начальника Державної екоінспекції в Києві за отримання хабара.

Так, чиновник влаштував позапланову перевірку автозаправних станцій фірми "НАТ ГАЗ-2007", в ході якої було встановлено, що на АЗС відсутня необхідна дозвільна документація.

Після перевірки відбулася зустріч між чиновником і директором автозаправної мережі, під час якої підсудний погрожував накласти штрафи на фірму, опломбувати ємності з газом, тобто фактично припинити діяльність автозаправних станцій, якщо не отримає $3тисячі.

Домовившись про хабар, чиновник попередив родичку, яка працює в банку, що у відділення під'їде людина ізвказаною сумою.

Директор АЗС мав підійти до каси і сказати, що хоче поповнити депозитний рахунок, передавши зазначену суму коштів. Він так і зробив, щоправда, до кінцевого одержувача гроші не дійшли. Чиновник був затриманий.

Підсудний повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину.

Суддя Кірєєв визнав його винним у замаху на вчинення злочину та отриманні хабара у великому розмірі, і призначив йому покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком на 5 років з позбавленням права займати посади в органах влади, конфіскацією всього належного майна, крім житла.

Нагадаємо, суддя Родіон Кірєєв розглядав резонансну справу екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Джерело: ut.net.ua

Фото: Андрій Товстиженко

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!