Касперівський заказник незаконно забудовують

Територія Тернопільської області багата красивими місцевостями - цікавими і унікальними, як з наукової, так і з туристичної точки зору. Серед таких і ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Касперівський». Тому й не дивно, що кількість бажаючих відпочити тут з кожним роком збільшується. Прикро, але охочих самовільно використовувати землі природо-заповідного фонду також не бракує.

Так, ряд порушень природоохоронного законодавства виявлено у ході обстеження, проведеного 23 вересня 2010 р. на території Касперівської сільської ради Заліщицького району в межах ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Касперівський». Серед основних - самовільне будівництво постійних та тимчасових споруд, складування будівельних матеріалів, незаконна рубка і пошкодження дерев. Розмір завданої природним комплексам шкоди склав 104,341 тис. грн.

Аналогічні порушення були виявлені в межах заказника і в попередні роки. Матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів для встановлення причетних до порушення осіб.

Джерело: greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!