У Каховському водосховищі знову зафіксовано масову загибель риби

У Каховському водосховищі біля районного центру Велика Лепетиха, що у Херсонській області, виявлене забруднення невідомого походження, від якого масово гине риба.

Як повідомили УНІАН в Головному державному управлінні охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Херсонській області, забруднення виявлене рибалками увечері 23 липня. Зокрема, рибалки знайшли у сітях снулу рибу – карася, бичка та ін. Водночас на відстані 150-200 м від берега спостерігалася наявність червоної води, після чого на плесі, розмірами 2,5 км у довжину і 0,6-3 м у ширину з`явився снулий бичок.

Кількість загиблої риби на даний момент підраховують фахівці Херсондержрибоохорони. Для з’ясування причин загибелі риби створена комісія, у складі якої – представники Державної екологічної інспекції у Херсонський області (лабораторія) і депутати В.Лепетиської районної ради.

Фахівцями Державної екологічної інспекції в області були відібрані проби води. Встановлено, що вміст кисню в ній – низький. Триває встановлення джерел і хімічного складу забруднення.

За матеріалами unian.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!