Кабмін охоронятиме ботанічний сад ім. Гришка

Оранжереї ботсадуВерховна Рада доручила Кабінету Міністрів в рамках своїх повноважень за участю Національної академії наук, всіх зацікавлених міністерств і відомств встановити охоронну зону Національного ботанічного саду ім. Гришка НАН України в Києві не менше ніж 200 м по периметру огорожі.

За ухвалення відповідного проекту постанови №2455 проголосували 403 депутатів при необхідних 226.

Рада доручила уряду визначити охоронну зону ботсаду протягом 3 місяців.

Крім того, парламент доручив Кабміну за участю НАНУ затвердити межі і положення, що визначає режим охоронної зони ботанічного саду.

Рада ввела мораторій на виділення земельних ділянок на відстані 200 м по периметру огорожі ботанічного саду ім. Гришка до моменту встановлення його охоронної зони.

Як повідомлялось, у травні 2008 року депутат Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Анатолій Семинога пропонував парламенту створити часову охоронну зону ботсаду ім. Гришка.

Ботанічний сад ім. Гришко заснований в 1936 році, займає площу 132 га в історичній місцевості Звіринець (Київ).

Колекції саду складаються приблизно з 13 тис. видів рослин з усіх континентів.

За матеріалами "Українських новин", kyiv.proua.com
Фото з сайту moemisto.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!