На Чернігівщині затримано браконьєрів-підривників

У ніч на 14 листопада в міліцію надійшла інформація, що на річці Десна біля села Авдіївка Куликівського району чутні вибухи.

Оперативний черговий негайно направив на місце події перевірити інформацію групу швидкого реагування. Коли міліціонери під'їжджали до річки, назустріч рухався автомобіль з причепом, в якому знаходилася надувний човен з мотором. Працівник ДАІ, який входив до групи швидкого реагування, зупинив машину.

При огляді автомобіля міліціонери побачили, що машина з причепом повністю забита рибою. На місце також прибули співробітники лінійного відділу міліції в річковому порту «Чернігів» та Черніговрибохорони.

Під час спілкування з нічними рибалками було встановлено, що ці двоє жителів Ніжинського району раніше вже мали проблеми із законом (були засуджені і відбули покарання за незаконні операції з наркотиками), а нині приїхали на Десну глушити рибу. Використовуючи ехолот, браконьєри перевіряли зимувальні ями, на яких заборонено вилов риби-якими знаряддями лову. Коли знаходили велику рибу, занурювали туди вибуховий пристрій і підривали його, рибу нижче за течією збирали підсаками.

Усього браконьєри здійснили шість вибухів, після яких зібрали близько півтонни риби цінних порід. Ще більше риби було покалічено і вона вся залишилася на дні. Тільки одних сомів у браконьєрів було вилучено 152 штуки. Найбільшою здобиччю браконьєрів став 8-кілограмовий судак повний ікри. До рук браконьєрів потрапила навіть така рідкісна порода, як стерлядь.

Взагалі зловмисники зібрали лише десяту частину від убитої риби, 90% від розриву внутрішніх органів відразу впала на дно і її віднесло течією. Ще багато днів жителі сіл в пониззі річки будуть спостерігати біля берегів купи мертвих мальків. Збиток, нанесений рибному господарству, склав понад 20 тисяч гривень.

Зараз проти зловмисників порушено кримінальну справу за ст. 249 ч. 2 Кримінального кодексу України - незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, карається штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. У зловмисників є всі шанси потрапити до в'язниці. Адже один з них лише нещодавно достроково звільнився з місць позбавлення волі. Розслідування у справі триває.

Джерело: kriminal.tv

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!