Екс-директор Голосіївського парку відкинув звинувачення в махінаціях

Депутат Київської міської ради, член фракції «Кияни», колишній директор Національного природного парку «Голосіївський» Борис Дробот вважає безпідставним порушення справи проти нього за підозрою в махінаціях з проектною документацією НПП «Голосіївський» під час перебування на посаді директора.

За його словами, він сам дізнався про порушену справі завдяки засобам масової інформації.

«На жаль, я ось дізнався від кореспондентів. Справу порушено за результатами акту перевірки. Перевіряльники були не згодні з тим, що написано в акті, і основне, що інкримінується - це необгрунтована розтрата бюджетних коштів », - повідомив депутат.

Дробот розповів, що по одному з проектів необхідно було підписувати акт, згідно з яким площа парку скоротилася на 49 га, однак він цього не зробив і повідомив про це в прокуратуру.

«У процесі виготовлення акту на землю з'ясувалося, що територія парку всохла на 49 га. Я був поставлений у таке становище, що мені, приймаючи роботу, треба було підписати, що я погоджуюся з тим, що територія на 49 га стала менше. Я, природно, цього не зробив. Повідомив до прокуратури. Проектування двох інших об'єктів залишилося незавершеним. Адміністрацію парку про це поінформовано, а я вже майже рік не керівник парку», - додав Дробот.

Він також повідомив, що зараз його адвокати з'ясовують обставини ситуації.

Нагадаємо, прокуратура Києва порушила кримінальну справу стосовно депутата Київської міської ради, колишнього директора Національного природного парку «Голосіївський» за фактом зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, та вчинення службового підроблення.

Зокрема, в ході перевірки встановлено, що керівник НПП «Голосіївський», за умовами договору, укладеного з комунальним підприємством «Київський інститут земельних відносин», про розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для виготовлення державного акта на право постійного користування ділянками безпідставно сплатив 775 тис. грн бюджетних коштів. Відповідно, згодом підписав акти виконаних робіт, однак проект землеустрою розроблений не був.

Аналогічні порушення виявлено під час перевірки виконання умов договору про розробку проектно-кошторисної документації будівництва адміністративної будівлі, укладеного між НПП «Голосіївський» та Інститутом урбаністики, якому безпідставно було перераховано з бюджету 110 тис. грн.

Крім того, встановлено факт незаконного перерахування НПП «Голосіївський» грошових коштів у сумі понад 447 тис. грн ТОВ «Аспер Проект» на виконання умов договору про створення науково-технічної продукції з розробки «Проекту організації території національного природного парку «Голосіївський», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об'єктів».

Кримінальну справу направлено для розслідування в прокуратуру Голосіївського району Києва.

За матеріалами stolitsa.glavred.info

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!