Директор нацпарку “Тузлівські лимани” підтримує джипінг на заповідних територіях

Маршрути для проведення джипінг-ралі “Бесарабія” проводяться за підтримки директора національного природного парку “Тузлівські лимани”, через який мають проїжджати джипи. Згідно з інформацією, наданою у засобах масової інформації, директор національного парку вважає, що джипінг є “зеленим туризмом”, тому принесе національному парку тільки користь.

“Однією з пріоритетних задач національного парку є розвиток рекреаційної зони, підтримка різноманітних видів зеленого туризму. Організатори та учасники ралі “Бесарабія” – це команда ентузіастів, які, я сподіваюсь, допоможуть нашому регіону зайняти пристойне місце на туристичній карті”, – зазначає директор НПП “Тузлівські лимани” Ігор Вторенко в інтерв’ю для місцевого друкованого видання “Татарбунарський вісник”.

“Це безпрецедентна ситуація у боротьбі проти джипінгу — коли директор об’єкту природно-заповідного фонду схвалює проїзд джипів по заповідних територіях. І це трапляється через кілька місяців після того, як екологи та громадські активісти довели шкоду від проїзду джипів для звичайних природних куточків, не кажучи вже про заповідні території. Директору національного парку має бути відомо, що проїзд джипів по заповідним місцям може призвести до втрати природної цінності цієї території”, – зазначає голова молодіжного відділення Національного екологічного центру України Марія Фатікова.

Екологи зазначають, що така позиція директора національного природного парку є прямим порушенням вказівки профільного міністерства.

“Директор цього нацпарку відкрито порушує чинне українське законодавство, яким заборонено проводити джипінг, ралі та інші заходи з використанням авто- та фототехніки на територіях природно-заповідного фонду. Це безпрецедентний випадок, коли директор підтримує джипінг на території природно-заповідного фонду”, – каже Ірина Вихристюк, керівник Татарбунарської районної громадської екологічної організації “Відродження”.

Нагадаємо, на початку вересня 2011 року екологічним активістам стало відомо, що майбутнє змагання з джипінгу “Бесарабія” буде проводитися в самому центрі заповідної зони національного природного парку “Тузлівські лимани”. З цього приводу в Одесі відбулася прес-конференція за участі науковців та громадських діячів.

Джерело: necu.org.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!