На Львівщині два роки незаконно добували гравій

У грудні 2006 року деякі уповноважені “спеціалісти” обласного рівня ініціативно розробили проект під назвою “Захист сільськогосподарських угідь від розмиву. Регулюючі роботи на річці Стрий в районі с. Угерсько Стрийського району”. Незважаючи на те, що документ не був погоджений з територіальними органами Мінприроди, негайно почали працювати в межах нового проекту. Результатом активної дворічної роботи став масовий забір гравію із Стрия і безсоромне використовування цього гравію у власних потребах, — про це «Гал-info» повідомили у відділі громадських зв’язків ДПА у Львівській області.

Як встановили співробітники податкової міліції області, ділки не розмінювались на дрібниці: у схемі був задіяний цілий завод, що спеціалізується на переробці кам’яної сировини. А з русла річки Стрий незаконно видобуто 65 тисяч 500 кубометрів гравію і завдано збитків державі на суму 1 млн. 768 тис. грн.

Діяльність управлінців суперечила не тільки нормам Водного Кодексу України, але й змісту численних постанов Кабміну, регламентуючих роботи на землях водного фонду.

В жовтні цього року за фактом перевищення службових повноважень співробітниками “Облводгоспу” Стрийською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу.

Джерело: galinfo.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!