За захист земель своєї громади 59-річний сільський голова півроку сидить в СІЗО

Ми дуже сподіваємося на вашу допомогу і підтримку. 25 березня 2008 р. в Херсоні був затриманий голова Володимірівської сільської ради Віктор Дригваль. Причиною його затримання стало, нібито, отримання хабара - тільки ось перед цим Віктор Дригваль півроку "воював" з районною і обласною держадміністраціями: протестував проти виділення земель сільської ради під "особисті селянські господарства". Виділення ці були незаконними - та ще й землі мають значну природоохоронну цінність: тому що знаходяться на березі Джарилгацької затоки.

Це було вже 3-е затримання голови сільської ради в Херсонській області при подібних обставинах: раніше були затримані голова Хорлівської сільської ради (з Каланчацького району) Леонід Лада і голова Старозбур’ївської сільської ради (з Голопристанського району) Віктор Маруняк. Вони так само намагалися відстояти прибережні землі: біля Чорного моря і біля берегів Дніпра. Леонід Лада був осуджений на 5 років, а процес у справі Віктора Маруняка почався в серпні і тягнеться дотепер: не дивлячись на очевидність того, що справа сфабрикована.

Але зараз йдеться не про те, винен Віктор Дригваль чи ні. І не про те, що при затриманні, і досудовому слідстві були допущені маса порушень законодавства - і просто грубих помилок і безглуздостей. Мова про інше: про те, що з 25 березня за ґратами знаходиться чоловік 59 років, з серйозними проблемами із здоров'ям (серце, тиск і т.д.). А процес затягують: будь-якими засобами. Адже дотепер не відбулося ЖОДНОГО (!) судового засідання. Так, 14 серпня, 18 вересня і 16 жовтня судові засідання були скасовані унаслідок нез'явлення т.з. "потерпілого". А 21 жовтня на суд не з'явився суддя - він, нібито, був на нараді.

Наступне судове засідання було призначено на 14 листопада, але стало відомо, що в середу, 12 листопада, Віктор Дригваль не був доставлений в р. Скадовськ. Адже саме в середу в це місто доставляються ув'язнені з херсонського СИЗО. Т.ч., придумано вже щось новеньке - що б судове засідання було зірвано і на цей раз. А 59-річний сільський голова, як і раніше, знаходиться за ґратами: в порушення законодавства (ст. 156 Карно-процесуального кодексу України) і просто елементарних норм моралі і права).
Як мовиться, коментарі зайві.

Враховуючи вік і стан здоров'я Віктора Дригваля, необхідно визнати, що ситуація надзвичайна. Тому ми просимо про допомогу – будь-ласка, відправте телеграми чи факси в Скадовський районний суд:

Скадовский районний суд:
75700, Херсонська область, м. Скадовськ, вул. Пролетарська, 39,
суддя Орендовський Анатолій Володимирович,
т. 8(05537)-52444.

В телеграммах, буль-ласка:
1) виразіть занепокоєння станом здоров'я Віктора Дригваля;
2) задайте питання, коли відбудеться наступне засідання;

На основі листів Евгенія Романа та Михайла Підгайного

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!