Друге дихання Держекоінспекції

19 червня 2008 року об 11 годині біля приміщення Державної екологічної інспекції України відбулася презентація пересувних екологічних лабораторій.

Відповідно до Наказу Мінприроди України №646 від 18.12.2007 р. Львівська, Донецька, Київська, Азово-Чорноморська екологічні інспекції та Екологічна інспекція Азовського моря отримали пересувні екологічні лабораторії, укомплектовані на базі спеціального автомобіля. Кожна лабораторія обладнана автономним електрогенератором, водопостачанням, рацією та комплектами приладів і лабораторного обладнання для вимірювання забруднень ґрунту, повітря та води. На відміну від всього обладнання, наявного в структурах екоінспекції до цього часу, ці лабораторії дозволяють проводити вимірювання при температурі нижче від 5С. Наявна в кожній пересувній лабораторії компьютерна техніка дозволяє оперативно пересилати до екоінспекції отримані результати аналізів.

Вартість однієї пересувної лабораторії складає 2 000 000 грн.

Начальник Державної екологічної інспекції Микола Костров урочисто вручив ключі від пересувних екологічних лабораторій керівникам відповідних підрозділів Держекоінспекції.

В майбутньому планується забезпечення пересувними екологічними лабораторіями всіх підрозділів Держекоінспекції.

Прес-служба НЕЦУ

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!