Довгий і Лещенко не дають врятувати Жуків острів!

Як повідомив у листі до Національного екоцентру України Голова Постійної комісії Київради з екологічної політики Анатолій Коваленко, скандальне скорочення площі заказника «Жуків острів» відбулось без погодження і навіть без відома Постійної Комісії. Рішення не погоджене також і Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у м.Києві. Нагадаємо, що 22 серпня Київрада скоротила вдев’ятеро площу найбільшого в місті заказника «Жуків острів», який був створений ще у 1999 році. Коли стало відомо про плани керівництва міськради скоротити площу заказника, Постійна комісія за власною ініціативою провела засідання, на якому винесла протест проти прийняття цього рішення. Комісія звернулась до власне суб’єкта подання рішення – заступника голови КМДА Лещенка Е.В., адже під проектом не було ні наукового обгрунтування, ні роз’яснювальних матеріалів, ні картографічних даних. Все це було вагомою підставою зняти проект рішення з рогляду сесії міської ради. Але звернення Постійної комісії не було взяте до уваги, в результаті чого площу заказника скоротили з 1630 га до 196 га.

Після цього, Постійна комісія звернулась до Київського природоохоронного прокурора В.В.Гаєвого з проханням з’ясувати правомірність прийняття рішення та не допустити забудову решти території острова. Адже саме котеджна забудова – це те, що тепер чекає заповідний донедавна Жуків острів.

З метою збереження території Жукового острова від забудови, Постійна комісія з екологічної політики підготувала проект рішення «Про відміну рішення Київської міської ради від 22.08.07. №162/1996 «Про питання створення ландшафтного заказника місцевого значення «Жуків острів». Цей проект затверджено 04.09.07 Постійною комісією і направлено до заступника міського голови – секретаря Київради О.С.Довгого. Проект рішення подавався з пропозицію включити його до порядку денного сесії 01.10.07. Проте навіть включення його до порядку денного не було підтримане депутатською більшістю. Ініціатива по знищенню заказника була відомо давно, тому цього разу вона лише вкотре підтвердилась. Не ввійшов проект рішення і до порядку денного наступних засідань Київради 18.10.07 та 25.10.07. З цього можна зробити висновок, що забудова Жуковго острова лежить в сфері особистих інтересів депутатської більшості Київради.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!